Welcome!

Welcome to our congregation. As a refugee we offer you:

Councilation:

You may contact our refugee-guide Mehmet "Zeki" Kirok in all matters (authorities, medical supply, cellphone...).

We can as well help you to get registered in Integration and language classes and try to find work qualification measures or work.

Call the vicarage +49 6420 93366 or send mail.

Help to needed things:

If you need furniture, a bike, clothing etc. we may help you looking or you can talk to Mr. Kirok or visit the Café in Goßfelden.

Language and culture:

There is a possibility to meet people and learn German in the congregation house at Caldern (for hours contact us).

On monday evenings women can take part in a German class in the vicarage in Sterzhausen (see here).

Willkommen!

Willkommen in unserer Gemeinde! Als Flüchtling bieten wir Ihnen:

Beratung:

Sie können zu allen möglichen Fragen unseren Flüchtlingsbetreuer Mehmet "Zeki" Kirok kontaktieren (Behörden, medizinische Versorgung, Ihr Mobiltelefon...).

Wir helfen auch bei der Anmeldung im Integrationskurs und der Vermittlung von Ausbildung und Arbeit.

Rufen Sie im Pfarramt an +49 6420 93366 oder schicken Sie Herrn Kirok eine Mail.

Sachspenden:

Wenn Sie Möbel benötigen, ein Fahrrad, Kleidung und so weiter, können wir Ihnen suchen helfen. Sie können mit Herrn Kirok sprechen oder das Begegnungscafé in Goßfelden besuchen.

Sprache und Kultur:

Es gibt die Möglichkeit, Menschen zu treffen und Deutsch zu lernen im Gemeindehaus (Pfarrhaus) in Caldern (sprechen Sie uns wegen der Termine an).

Montagabends können Frauen an einem Deutschkurs im Pfarrhaus Sterzhausen teilnehmen (hier).